Sfeerimpressie VIV Open Dagen 7 oktober 2019

Op maandagavond openden Autoschadeherstel Mark Pennings, 247 TailorSteel, Frontis, Koel- en Vrieshuis Lintelo en VB-Airsuspension hun deuren. Veel bezoekers uit Varsseveld en (soms ver) daarbuiten kwamen naar 'Hofskamp Oost' om de bedrijven te bezoeken. Zo'n eerste avond is altijd extra spannend, omdat je niet weet hoeveel mensen er komen en of alles verloopt zoals plan. De bedrijven waren goed voorbereid op de vele geinteresseerden en gaven hier elk op hun eigen manier een leuke draai aan. Ook in het VIV Paviljoen was het naderhand gezellig druk, met een succesvolle loterij en lekkere hapjes/drankjes van de Fabulous Food Truck. Een korte sfeerimpressie van deze avond:

Afbeelding: 247 - 4

VIV Paviljoen

VIV PaviljoenVIV PaviljoenVIV PaviljoenVIV Paviljoen

Autoschadeherstel Mark Pennings

Bij Mark Pennings zetten ze van alles 'strak in de lak': (vracht)auto's en bedrijfswagens die een andere kleur moeten krijgen maar ook schadegevallen worden daar vakkundig uitgedeukt en gespoten. Maar eigenlijk kunnen ze bij Mark Pennings alles lakken; zo hingen er ook kettingkasten en andere fietsonderdelen van 'buurman' Van Raam en metalen onderdelen van 247 TailorSteel die in de juiste kleur worden gespoten. 

Autoschadeherstel Mark PenningsAutoschadeherstel Mark PenningsAutoschadeherstel Mark PenningsAutoschadeherstel Mark Pennings

247 TailorSteel

Veel mensen zullen gedacht hebben; de nieuwe hal bij 247 TailorSteel, eens kijken wat hierbinnen gebeurt! En daar speelde 247 TailorSteel slim op in met een 'blauwe loper' die bezoekers door de hallen leidde. Het hele proces, van metalen plaat tot een bruikbaar onderdeel werd in kaart gebracht. Medewerkers bij de kantbanken gaven een inkijkje in hun werkzaamheden en zelfs de machine voor het maken van papieren proppen voor bescherming in de verpakkingen gooide hoge ogen. 

247 TailorSteel247 TailorSteel247 TailorSteel247 TailorSteel

Frontis

Bij een bedrijf waar een groot deel van de medewerkers dagelijks achter hun computer zit, wat kun je daar nou zien? Dat was een mooie uitdaging voor full-service digitaal bureau Frontis, die hun digitale werkzaamheden tastbaar maakte door praktijkcases fysiek te laten zien, met daarbij gerelateerde producten van de desbetreffende klant. Ook gaf Frontis een kijkje in de technologische mogelijkheden voor de toekomst. Enthousiaste medewerkers vertelden bezoekers alles wat ze er maar over wilden horen. Met VR-brillen kreeg je een grappig kijkje in de virtuele wereld. Veel bezoekers waren verrast door mogelijkheden die er nu al zijn en er nog aankomen.

FrontisFrontisFrontisFrontis

Koel- en Vrieshuis Lintelo

In de grote hallen van Koel- en Vrieshuis Lintelo worden voornamelijk zuivel- en vleesproducten ingevoren, gekoeld maar ook ontdooid. Deze producten worden tijdelijk opgeslagen in hoge (automatisch verplaatsbare) stellingen om vervolgens vers of diepgevroren, op pallets, los of als bulk aangeleverd te worden bij het volgende adres. In de expeditie kunnen vrachtwagens snel laden en lossen, zodat de kwaliteit van de producten gegarandeerd blijft. De medewerkers van Koel- en Vrieshuis Lintelo stonden klaar om bezoekers alles over de processen te vertellen.

Koel- en Vrieshuis LinteloKoel- en Vrieshuis LinteloKoel- en Vrieshuis LinteloKoel- en Vrieshuis Lintelo

VB Airsuspension

Bij VB Airsuspension werd je hartelijk ontvangen en opgehaald door één van de medewerkers om een complete georganiseerde rondleiding te volgen. Zo kon je met eigen ogen zien hoe (lucht)veersystemen gemaakt worden en kwam je bijvoorbeeld langs de assemblagelijn, het magazijn, verschillende testopstellingen en voertuigen voorzien van de veersystemen. Ook werd er een impressie gegeven van de nieuwbouw aan de Guldenweg 6 (gereed april 2020). 

VB AirsuspensionVB AirsuspensionVB AirsuspensionVB Airsuspension