Waar bent u naar op zoek?
Meest gezochte items
10 juli 2024

Energieadvies door het Duurzaam Ondernemerscentrum Achterhoek (DOA)

Energieadvies door het Duurzaam Ondernemerscentrum Achterhoek (DOA)

Wist je dat veel ondernemers onnodig geld uitgeven aan energie in hun bedrijfspand? Uit onderzoek blijkt dat de meeste bedrijven minstens 10% te veel betalen. Laat je winst liggen, zonder dat je het beseft? Energiebesparing kan het verschil maken als je last hebt van netcongestie en een te hoge pieklast. Bovendien lever je met geringe inspanningen een positieve bijdrage aan het milieu.

Het energieadvies van DOA geeft inzicht in de mogelijkheden voor lagere energiekosten in je bedrijf. Vaak denken ondernemers bij verduurzaming alleen aan zonnepanelen, maar er zijn meer mogelijkheden die je met geringe inspanning kunt realiseren.

 

Wat kun je van het energieadvies verwachten?

  • Inzicht in (kosten) besparingen;
  • Advies over slimme en duurzame investeringen bij vervanging of onderhoud;
  • Gedetailleerde informatie over investeringen, opbrengsten en rendementen;
  • Alle informatie die nodig is voor de Informatieplicht;
  • Beoordeling van het gecontracteerde transportvermogen elektriciteit en vermindering pieklast;
  • Onafhankelijk advies voor blijvende besparingen.

 

Voor de kosten van het energieadvies hanteren we twee varianten:

  1. Als kleine- of middelgrote energieverbruiker met een jaarlijks elektriciteitsverbruik tot 200.000 kWh, betaal je een eigen bijdrage van € 400 tot € 500 voor een energiebesparingsadvies (scan) ter waarde van € 1.650 tot € 2.100. De hoogte van de eigen bijdrage wordt bepaald op basis van jouw bedrijfsgegevens en energieverbruikscijfers.
  2. Voor grootverbruikers met een verbruik vanaf 200.000 kWh elektriciteitsverbruik per jaar bieden we een energiebesparingsadvies met korting aan. De eigen bijdrage wordt vastgesteld op basis van een offerte van onze adviseur.

 

Interesse in een energieadvies? Meld je dan hier aan!