Waar bent u naar op zoek?
Meest gezochte items
12 oktober 2022

Opening wandelpad op Hofskamp Oost

Dinsdag 13 september 2022 werd een nieuw aangelegd wandelpad onthuld op bedrijventerrein Hofskamp Oost in Varsseveld. Het pad kreeg de toepasselijke naam ‘Brökkelderpad’. Bedacht door Gerrit Ormel, die daar vroeger landbouwgrond had, en die ook de onthulling voor zijn rekening nam.

Het wandelpad is aangelegd op verzoek van de Varsseveldse Industriële Vereniging, kortweg VIV. Werknemers van bedrijven op het industrieterrein maken in hun pauze graag een wandeling, maar daar was op het huidige terrein geen goede gelegenheid voor vanwege het vele verkeer. Dit wandelpad is een mooie uitkomst om een veilig ommetje te maken dat ook nog eens door een prachtig gebied loopt. Vanaf de wadi bij 247 Tailorsteel, kijkend richting Van Raam, ligt het wandelpad aan de rechterkant van de sloot. Mooie bijkomstigheid is dat het Waterschap Rijn en IJssel nu makkelijer onderhoud aan sloten en wadi’s kan doen.

De Brökkelder

Gerrit Ormel bedacht de naam voor het pad: ”Voordat de gemeente in 2003 dit industrieterrein ontwikkelde, was ik eigenaar van deze voormalige landbouwgrond. Ik vond het een leuk idee om dit nieuwe pad de naam te geven van de boerderij die hier voorheen stond: ‘De breukelder’, of in de volksmond ‘De Brökkelder’. Dit pad was namelijk de oude oprijlaan naar de boerderij met de officiële naam ‘De Oude Breukelaar’. De bomenrij die er nog staat, getuigt daarvan.”

Fit Veur Altied-ommetje

Wethouders Ria Ankersmit en Ben Hiddinga deden gezamenlijk de opening. “Dit pad is het sluitstuk van de vergroening die we doorgevoerd hebben. Zo hebben we extra bomen en struiken geplant”, zegt Ria Ankersmit. “Dit pad is daarnaast mooi op tijd gereed om mee te doen aan het Fit Veur Altied-ommetje: de stappenstrijd die vanaf 23 september losbarst tussen Achterhoekse bedrijven in de ‘Ommetje app’. Deze wandelchallenge daagt collega's uit om elke dag 20 minuten een ‘ommetje’ te maken. Je loopt in teams tegen elkaar, dus bedrijf tegen bedrijf. Maak jij met je team gemiddeld vijf ‘ommetjes’ per week? Kom dan in beweging en doe mee! Door een dagelijkse wandeling voel je je niet alleen fitter en gezonder, je verkleint ook nog eens de kans op ziekten. Meer informatie vind je op: www.fitveuraltied.nl/ommetje.”

 

Bron: Gemeente Oude IJsselstreek

Opening wandelpad op Hofskamp Oost